Ce determină nevoia de dulce după masă?
Probabil că vi s-a întâmplat cel puțin o dată ca, imediat după o masă copioasă, să simțiți nevoia să mai…
ContinuareProbabil că vi s-a întâmplat cel puțin o dată ca, imediat după o masă copioasă, să simțiți nevoia să mai…
ContinuareNitriții și nitrații reprezintă un subiect controversat în domeniul nutriției, iar cercetările realizate până în prezent sunt insuficiente pentru a…
ContinuareLa nivelul organismului uman, iodul este absorbit în stomac și în intestinul subțire, este preluat apoi de glanda tiroidă, fiind stocat…
ContinuareLa o primă vedere, mecanismul de funcționare al glandei tiroide poate părea simplu. Glanda hipofiză, situată la baza creierului, eliberează…
ContinuareBisfenolul-A (BPA) este un perturbator (disruptor) endocrin, mai exact un compus organic sintetic care poate imita acțiunea unor hormoni, cu…
ContinuaremTOR (mammalian target of rapamycin) este o enzimă (serin/treonin protein kinază) implicată în multe dintre procesele asociate îmbătrânirii…
ContinuareAlimentația are o importanță deosebită pentru obținerea unui răspuns imunitar echilibrat. În acest sens, vitaminele B, C și D sunt esențiale, alături de minerale precum seleniul și zincul.
ContinuareProdusele alimentare cu mult zahăr adăugat au însă o valoare nutrițională redusă comparativ cu alimentele care conțin zahărul…
ContinuareÎn medii cu temperatură scăzută, rinichii noștri elimină mai multă urină. Diureza indusă de frig reprezintă modalitatea organismului de a-și…
Continuare