Se estimează că aproximativ o treime din populația globului este obeză (indice de masă corporală (IMC) ≥30 kg/m2) sau supraponderală (25≤BMI<30 kg/m2). Ghidurile internaționale de cardiologie, diabet și cancer recomandă schimbarea stilului de viață pentru managementul excesului ponderal. Aceste recomandări referitoare la factorii ce țin de stilul de viață sunt, în cea mai mare parte, bazate pe studiile epidemiologice observaționale care au asociat obezitatea cu un risc crescut de sindrom metabolic, diabet, artrită, boli cardiovasculare și/sau cancer.

Alimentația reprezintă cea mai importantă componentă a stilului de viață asociată cu greutatea corporală.

Scăderea în greutate și corectarea alimentației prin programul Nutriprof presupune

 • O etapă inițială, de corectare a obiceiurilor alimentare (mese, porții, macro- și micronutrienți, hidratare), această etapă fiind însoțită și de o scădere semnificativă în greutate;
 • Mai multe etape de scădere în greutate, prin care se urmărește corectarea în continuare a obiceiurilor alimentare și atingerea greutății optime;
 • Menținere.

  Prin urmare, răspunsul la întrebarea:

  În cât timp voi slăbi?” este

  Depinde câte kilograme aveți în plus!

  Puteți face o estimare medie a perioadei în care veți ajunge la greutatea ideală calculând o scădere de cel puțin 1kg/săptămână, având în vedere faptul că pot apărea diferențe individuale cauzate atât de modul în care reacționează organismul, de compoziția corporală, de alți factori ce țin de stilul de viață (odihnă, stres, etc), cât ți de complianța la recomandările privind regimul.

  Reperele clare și obiectivele concrete privind greutatea după fiecare etapă vor fi stabilite la fiecare consultație împreună cu specialistul Nutriprof.

  Menținerea presupune existența (sau nu, în funcție de necesar) a unor consultații de monitorizare a greutății obținute. Aceste controale de monitorizare se fac, de obicei, la o distanță de 2-3 luni.