Nutriprof 6 este un program pentru scădere în greutate, conceput să ajute copiii și adolescenții să slăbească într-un mod sănătos, contribuind, în același timp, la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase pe care cei mici le vor putea aplica și ulterior, în viața de adult.

Programul include:

  • Evaluarea nutrițională inițială: se realizează la începutul programului și include colectarea datelor antropometrice și încadrarea acestora în graficele de creștere, măsurarea compoziției corporale prin impedanță bioelectrică, precum și înțelegerea istoricului nutrițional al copilului. În cadrul evaluării inițiale vor fi formulate și recomandările privind regimul alimentar pentru prima etapă din program.
  • 4-6 consultații de monitorizare și ajustare a regimului alimentar (acestea se realizează la un interval de două sau trei săptămâni de la evaluarea nutrițională inițială, în funcție de nevoile fiecărui copil). Consultațiile de monitorizare și ajustare au drept scop evaluarea rezultatelor obținute în etapa anterioară și stabilirea recomandărilor pentru următoarea etapă.

La finalul programului se analizează rezultatele obținute și se stabilesc recomandările pentru menținerea greutății obținute și pentru dobândirea unui stil de viață sănătos.

De reținut!

  • Acest program se bazează pe principiile alimentației sănătoase, răspunzând nevoilor nutriționale ale fiecărei grupe de vârstă.
  • Acest program nu va afecta în mod negativ eficiența și concentrarea necesare la școală.
  • Scopul programului este, pe lângă scăderea în greutate, dobândirea unor obiceiuri alimentare sănătoase.