Tostada este un preparat inspirat din bucătăria mexicană care are la bază o variantă specială de tortilla de porumb. Compoziția poate conține pui, porc sau pește, precum și salată, brânză, smântână sau salsa. Tocmai de aceea este un preparat foarte versatil, care poate fi servit chiar și la micul dejun.

Ingrediente (pentru 4-8 porții):

  • 8 tortilla de porumb
  • Două căni de fasole (poate fi la conservă)
  • O lingură ulei de măsline extravirgin
  • ½ cană brânză cheddar rasă
  • 8 ouă (prăjite, poșate sau jumări, după preferințe)
  • Două căni pico de gallo (salsa tradițională mexicană cu roșii proaspete tocate, ceapă, ardei iute, sare și coriandru)

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220o C și tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Ungeți tortilla cu ulei pe ambele părți și coaceți-le timp de 10-12 minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până devin aurii și crocante.
  2. Între timp, pregătiți celelalte ingrediente: ouăle (poșate sau scrob), salsa pico de gallo și fasolea.
  3. Pentru asamblare, puneți fasolea caldă peste fiecare tostada, presărați puțină brânză, apoi adăugați oul, peste care puneți salsa de roșii.
  4. Opțional, puteți servi această tostada cu diferite sosuri, brânză feta sau avocado.